RSS

12è Fòrum d’Innovació: Visualització de la informació: una eina per a l’anàlisi i la recerca

divendres, 9 setembre 2011

Aprenentatge 2.0, Espais d'opinió, Innovació i TIC

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (18 votes, average: 4.89 out of 5)
Loading ... Loading ...
12è Fòrum d’Innovació: <em>Visualització de la informació: una eina per a l’anàlisi i la recerca</em>

El dotzè Fòrum d’Innovació que es va celebrar el passat 28 de setembre de 2011 i tractà sobre la visualització de dades. José Luis de Vicente, director del programa Visualizar de Medialab Prado, Madrid, va presentar aquesta iniciativa, així com diversos projectes en els quals s’utilitza la visualització de dades per mostrar els resultats de les seves investigacions.

Temàtica del Fòrum

La visualització de dades és una disciplina transversal que utilitza l’immens poder de comunicació de les imatges per explicar de manera comprensible les relacions de significat, causa i dependència que es poden trobar entre les grans masses abstractes d’informació que generen els processos científics i socials.

José Luis de Vicente, director del programa Visualizar de Medialab Prado (http://medialab-prado.es/visualizar), Madrid, disposa d’àmplia experiència en el camp de la visualització de dades. En el dotzè Fòrum d’Innovació va emmarcar el concepte de visualització de la informació a través d’alguns projectes exemple realitzats dins del marc Visualizar, un ambiciós projecte plantejat com un procés d’investigació obert i participatiu entorn a la teoria, les eines i les estratègies de visualització d’informació.

Des del seu inici en 2007, més de 150 de participants han passat pel programa Visualizar realitzant gairebé 30 projectes i prototips dedicats a les temàtiques més diverses: des de la pol·lució en les ciutats als fluxos del tràfic, el funcionament de les xarxes logístiques de distribució o els habitatges buits que es reparteixen per tot el territori. Tots els projectes responen a un procés d’investigació. Les dades recollides són visualitzats amb l’objectiu d’aprofondir en l’anàlisi d’una realitat, sovint, complexa.

Visualizar compte amb el suport de Bestiario, empresa especialitzada en la visualització de dades amb la qual l’Oficina Oberta d’Innovació ja ha col·laborat en alguna ocasió.

Dades del Fòrum

 • Ponent: José Luis de Vicente. (Director del programa Visualizar de Medialab-Prado, Madrid)
 • Dia: Dimecres 28 de setembre
 • Hora: 12:00 – 13:30 hores
 • Lloc: Seu de la UOC (Sala Josep Laporte). Av.Tibidabo, 43 – Barcelona

Entrades relacionades

, , , , , , , ,

Autoria de l'entrada

ha escrit 19 entrades al Fòrum innovació.


Contactar amb l'autor

1 comentaris per aquesta entrada


 1. David Maniega va dir:

  Me hago eco a través de wwwhat’s new de una herramienta de visualización de información de código abierto realmente potente.

  Gephi (http://gephi.org/) es su nombre y ha sido aceptada en el Google Summer of Code 2011. Está realizada en código abierto y es completamente gratuita. Nos permite visualizar la relación entre datos y su evolución, agrupando conjuntos, definiendo jerarquías, exportando e importando tablas… todo de forma muy intuitiva y visual. Una buena solución que esperemos proporcione más iniciativas como esta en el futuro.

  David

1 Trackbacks For This Post

 1. 12è Fòrum d’Innovació: Visualització de la informació: una eina per a l’anàlisi i la recerca | Fòrum innovació | Educació i tecnologia | Scoop.it Says:

  [...] 12è Fòrum d’Innovació: Visualització de la informació: una… [...]

Fes el teu comentari

*