RSS

6è Fòrum d’Innovació: innovació i l’esperit emprenedor

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 3.00 out of 5)
Loading...

El desplegament de la competitivitat de les economies, les regions i les organitzacions posa de manifest la necessitat d’activar les estratègies d’innovació a tots els nivells. En aquest sentit, el primer condicionant clar que tenim és el de construir un llenguatge comú sobre com entendre la innovació. Amb un llenguatge comú podrem activar la innovació des de la seva conceptualització com un procés i no com un succés (innovació sostenible), que busca ser pràctica i útil (innovació competitiva).

Per aprofundir en el concepte d’innovació sostenible i competitiva és convenient recórrer els deu principis inspiradors de la innovació, que ajuden a determinar l’abast de la mateixa. Aquests principis inspiradors s’acompanyen de Les Cinc Lleis de la Innovació, que projecten els reptes amb els que ens anem a enfrontar a tot sistema d’innovació. Del concepte, els principis i les lleis passem a modelitzar un sistema d’innovació, qualsevol sistema d’innovació, en base a un Model d’Innovació Competitiva (MIC).

Per últim, es tracta de veure el paper de l’emprenedor dins d’aquest context general d’innovació, com a element clau del mateix. La persona entesa com emprenedor es configura com el principal agent d’innovació. Com entendre la figura de l’emprenedor al servei de la innovació és fonamental per crear espais oberts de l’emprenedor. D’altra banda, la manera en què les universitats, les empreses, les administracions, etc. s’acostin a aquest espai, és cabdal per al bon desenvolupament del mateix.

Presentació