RSS

5è Fòrum d’Innovació: m-Learning, la realitat de la formació mòbil

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...

Pau Yanez

L’experiència obtinguda per ITEM Formación en l’àmbit de la formació en idiomes a través de dispositius mòbils ha permès valorar quines són les tecnologies mòbils més eficients per a l’assoliment d’objectius formatius reals.

Projectes com “Español a la Carta“, innovadors i pioners a l’estat espanyol són una realitat gràcies a la constant millora en les tecnologies mòbils que permeten crear continguts formatius de qualsevol naturalesa incloent-hi elements multimèdia com vídeos, àudios i que permeten una alta interacció per als alumnes. Aquesta varietat de recursos fomenten la motivació, la implicació en el procés d’aprenentatge i creen una nova metodologia d’aprenentatge en les noves tecnologies: m-Learning.

El m-Learning o mobile learning és l’evolució de l’e-Learning, és a dir, és possible fer formació a través d’Internet mitjançant les noves tecnologies i a més és possible fer-ho utilitzant dispositius mòbils amb accés a la xarxa.

Aquesta evolució del concepte d’e-Learning aporta millores a la formació en algunes punts importants:

  • Es pot accedir a continguts formatius en qualsevol lloc i en qualsevol moment “Anytime, anywhere”.
  • La formació pot ser molt més concreta, personalitzada i enfocada a les necessitats concretes de l’alumne. Les anomenades píndoles d’aprenentatge amb objectius formatius concrets enfocats a desenvolupar coneixements i habilitats específiques. “Just for me”.
  • És un canal de comunicació bàsic en les relacions entre persones i entre institucions amb persones. La formació ha d’utilitzar els canals més eficients de comunicació per guanyar en qualitat.

Al 5è forum d’innovació del proper 3 d’octubre de 2008, Pau Yanez de l’equip pedagògic de Itemformación, ens introduirà al m-Learning i ens exposarà algunes experiències dutes a terme per el seu equip sobre continguts formatius per a dispositius mòbils.