UOC Training Game

Categoria:Projectes d'innovació 2007 - 2010
Codi de projecte:IN-MTR0704
Responsable:Oficina Oberta d'Innovació
Equip:David Maniega (Coordinador) Toni Martínez Pablo Lara Begoña Gros Xavier Mas José López
Tipologia:
Finalitzat:No

Descripció

Proposem la creació d'un nou prototip d'experimentació per a la producció de jocs interactius de fàcil utilització per part de l'estudiant enfocat a l'aprenentatge des d'una basant lúdica on la idea del concurs forma part del repte platejat. Es tracta d'una metodologia pensada des del punt de vista del joc informal i la diversió per aprendre d'una manera diferent, potenciant el contingut multimèdia per aconseguir la captació de l'atenció de l'usuari.

Amb aquest projecte volem posar l'èmfasi en el fet del l'aprenentatge acumulatiu basat en la experiència i demostració de coneixements de l'estudiant, tenint com a factor guia la idea del concurs basat en una sèrie de proves de nivell per anar assolint diferents fases fins a la consecució del joc.

Per crear diferents dinàmiques de resposta i itineraris, s'estableixen una sèrie d'escenaris on es poden incloure diferents formats de suport documental (text, imatge, vídeo, fitxers executables, etc.) i diferents tipologies de preguntes i elements de joc com ara elecció simple o múltiple, ordenació de conceptes, emparellament, text lliure, entre d'altres, fent servir l'estàndard IMS QTi.

Objetius


  • Crear una plataforma de generació de jocs de qualsevol temàtica amb diferents nivells de complexitat per desplegar-se en qualsevol navegador web. Aquesta plataforma permet construir diferents escenaris i procesos bàsics de l'arquitectura del model proposat.

     

  • Establir un sistema de gestió basat en un model conceptual i una plataforma pensat per poder desenvolupar diferents prototips de jocs pensats per a l'establiment de noves formes d'aprendre jugant.

     

  • Generar un model/visor de joc independent del sistema operatiu, navegador i dispositiu que faci servir l'usuari final basat en la tecnologia Silverlight.

Resultats de la cerca

En aquesta primera fase d'elaboració del projecte, hem obtingut uns primers resultats funcionals òptims per al prototip gràcies al desenvolupament dels seguents elements:

  • Entorn web d'administració per a la generació de jocs.
  • Plataforma web per als usuaris on executar els diferents jocs per nivells.

Tags

0 comentaris
Comentari
Nom
Correu electrònic
captcha Codi de seguretat
 
Projectes d'innovació 2007 - 2010
Oficina Oberta d'Innovació
Creació d'un canal Media Center que permeti difondre les activitats acadèmiques i culturals de la universitat entre els membres de la comunitat UOC, així com informar de l'activitat de la institució a futurs estudiants.
 
Projectes d'innovació 2007 - 2010
Oficina Oberta d'Innovació
Eina de fòrums en línia que possibilita la creació d'espais de comunicació i col·laboració asíncrona entre estudiants i consultors. El projecte parteix d'un...
 
Projectes d'innovació 2007 - 2010
Oficina Oberta d'Innovació
Creació d'un sistema d'informació que permeti visualitzar la recerca científica a Catalunya.