Accessibilitat al Campus

Categoria:PIxG (Projecte d'Innovació Gestió)
Codi de projecte:IN-PIG0808
Responsable:Anna Guerrero
Equip:Jaume Casanovas, Marga Franco, Llorenç Sabaté, Silvia Mata, Clara Beleña
Programa/ Grup/ Institució:Comunicació amb l'estudiant
Tipologia:Projecte APLICA
Eix temàtic:Desenvolupament d'eines i recursos tecnològics
Convocatòria:2008
Inici:15/09/2008
Finalització:15/04/2009
Finalitzat:No

Descripció

La UOC és, per definició, una universitat oberta a tot tipus d'estudiants i per això creiem necessari fer un gran canvi cap a un entorn accessible a tothom. Des del passat mes de novembre de 2007 l'Institut Internacional de Postgrau de la UOC està oferint un Màster en accessibilitat. 

Aquest màster té una web específica (http://acc.uoc.edu/) des de la que s'accedeix a un campus molt reduit. A més d'aquest campus els estudiants del màster també poden accedir al Campus de Postgrau, un perfil que no és accessible.

Objetius

En un inici es comencarà fent accessible el Màster (i per tant, el Postgrau accessible) per a posteriorment, i a llarg termini, arribar a tenir un entorn accessible Doble-A (AA) per a tots els estudiants de la UOC. Així doncs aquesta primera fase del projecte serà la primera pedra que farà tenir un campus el màxim accessible possible de cara al 2010.

Resultats de la cerca

  • El resultat del projecte serà un Campus accessible des del que tothom pugui accedir i treballar amb igualtat de condicions. El perfil de Postgrau accessible inclourà la plana d'inici, la secretaria, la bústia, les aules, les aplicacions... tots aquells elements informatius i d'estudi necessaris perquè els estudiants desenvolupin totes les activitats a la Universitat.
  • D'aquí avancarem cap a un Campus per a tots els estudiants tan accessible com sigui possible (sabem que tindrem dificultats per assolir el nivell AA en alguns punts determinats).
  • El impacte del projecte comencarà pels estudiants de Postgrau i més endavant per a tots els estudiants. Però no només això, també els treballadors de la UOC es beneficiaran de tenir un Campus accessible. Volem recordar que l'accessibilitat va molt més enllà del que en un primer moment es pot pensar, dissenyar planes accessibles beneficia a tothom!

Tags

0 comentaris
Comentari
Nom
Correu electrònic
captcha Codi de seguretat
 
Mitjans associats
vídeo presentació del projecte


PID (Projecte d'Innovació Docent)
Antoni Pérez
Projecte APLICA
Es un blog que permet pujar i visualitzar activitats dels estudiants en vídeo. L'objectiu del projecte és enriquir aquesta eina per tal que permeti vehicular el debat sobre els treballs i fer així una “Sala de Graus” ...
 
PID (Projecte d'Innovació Docent)
Joan Manuel Marquès
Projecte APLICA
Entorn d'execució que aprofiti els recursos no utilitzats (CPU, RAM, disc, ample de banda) dels ordinadors dels estudiants per a executar-hi activitats de les titulacions d'informàtica que...
 
PID (Projecte d'Innovació Docent)
Javier Melenchón
Projecte APLICA
Amb el desenvolupament d'aquest projecte es pretén conceptualitzar, dissenyar, implementar i avaluar l'ús de l'hipervídeo en els processos d'ensenyament-aprenentatge de conceptes complexos a assignatures desenvolupades ...