Creació d'una ontologia audiovisual basada en l'estàndard MPEG-7 per al repositori multimèdia institucional de la UOC

Categoria:PIxG (Projecte d'Innovació Gestió)
Codi de projecte:IN-PIG0807
Responsable:Mireia Pascual
Equip:Martí Martí, Ramon Martinez, Roger Griset, Guillem Garcia
Programa/ Grup/ Institució:Infraestructures i Logística, Gestió de continguts, Aplicacions i Processos
Tipologia:Projecte APLICA
Eix temàtic:Desenvolupament d'eines i recursos tecnològics
Convocatòria:2008
Inici:01/02/2008
Finalització:02/02/2009
Finalitzat:

Descripció

Actualment des del servei d’audiovisuals de la UOC estem treballant en la implantació d’un repositori multimèdia institucional. La posada en funcionament d’aquest repositori permetria:

  • Disposar d’una finestra única per a cercar, visualitzar i descarregar tots els documents multimèdia (fotografies, vídeos, àudios, documents en format flash, etc..) de la universitat.

  • Centralitzar tota la informació multimèdia que sigui susceptibles de ser emmagatzemada i reutilitzable per als professors/investigadors de la UOC en les diferents vessants de docència, recerca i innovació.

  • Migrar tots els documents de l’antic Fons digital a un gestor de continguts de programari obert. En aquest cas, s’ha escollit el DSPACE.

Objetius

Per a poder assolir amb èxit el projecte presentat en la descripció, necessitem crear un subprojecte que descrigui els documents que s’han d’emmagatzemar en el repositori. Aquest és l’objecte del projecte presentat en aquesta convocatòria.

Els objectius que pretén assolir són els seguents:

  • Descriure i acotar les metadades per a la descripció dels documents multimèdia de la universitat

  • Utilitzar com a base l’estàndard MPEG-7 per a després ampliar-ho i fer-ho interoperable amb els diferents estàndards de metadades que utilitza la universitat (LOM, Dublin Core)

  • Estudiar si pot aplicar el projecte SIMILE, que cerca estendre el DSpace per millorar el suport a diferents tipus de metadades, al repositori de la UOC (simile.mit.edu).

Resultats de la cerca

El principal resultat d’aquest projecte és la descripció dels documents multimèdia per a la seva possible reutilització. La descripció d’aquest documents posarà a l’abast de la comunitat de professorat i gestió de la UOC de tots els continguts audiovisuals i multimèdia susceptibles de ser utilitzats tant en el dia a dia com en projectes futurs.

Tags

0 comentaris
Comentari
Nom
Correu electrònic
captcha Codi de seguretat
 
PID (Projecte d'Innovació Docent)
Carlos Casado
Projecte APLICA
Aquest projecte d'innovació docent pretén planificar i crear un repositori de recursos audiovisuals per a les aules del Graduat en Multimèdia. Els continguts a partir dels quals es creen aquests clips presenten ...
PID (Projecte d'Innovació Docent)
Marc Romero
Projecte APLICA
L'objectiu del projecte és dissenyar un nou espai de treball en grup de les aules per dur a terme activitats col·laboratives en xarxa amb eines web 2.0 i fer-ne un pilotatge en el marc de l'assignatura transversal de ...