UOC 3D

Categoria:Projectes d'innovació 2007 - 2010
Codi de projecte:IN-MTR1002
Responsable:Oficina Oberta d'Innovació
Equip:David Maniega (coord.), Begoña Gros, Pablo Lara, Toni Martínez, Xavier Mas, Jose López
Tipologia:
Finalitzat:No

Descripció

La construcció d'un Campus Virtual tridimensional permetrà que els estudiants puguin experimentar una noves formes de relacionar-se dins de la seva activitat formativa.


A través dels escenaris 3D plantejats en el projecte, els estudiants podrien moure's físicament pels espais, consultar, descarregar i proporcionar informació, visualitzar objectes multimèdia i interactuar amb els diferents companys i altres agents connectats en un moment determinat.

Objetius

 • Utilitzar els avencos tecnològics 3D per a crear un Campus Virtual on poder aplicar i representar la realitat virtual a la vida quotidiana en l'àmbit de l'ensenyament universitari.

   

 • Acostar a l'àmbit universitari una eina pionera orientada a la millora de l'activitat docent en els seus diferents àmbits.

   

 • Analitzar l'optimització dels canals i processos d'interacció en un entorn d'immersió pseudorealista.

Resultats de la cerca

 • Creació d'un motor de representació gràfica 3D per al desplegament d'escenaris tridimensionals.

   

 • Aplicació informàtica amb un modelat 3D on es representa la recreació d'una zona del Portal d'accés al Campus Virtual, així com també un espai de simulació dels processos d'interacció que es produeixen en una aula.

   

 • Entorn 3D enriquit amb opcions i serveis multimèdia que permeten la consulta d'informació textual en diferents formats, la visualització de vídeos i l'execució d'àudios, i la interacció en temps real amb altres usuaris.

   

 • Espai d'aula 3D personalitzable per part del professorat que permet la connexió de l'aula amb futurs desenvolupaments 3D creats per tal de proporcionar ambients d'aprenentatge immersiu concrets (simuladors, jocs, etc).

Tags

0 comentaris
Comentari
Nom
Correu electrònic
captcha Codi de seguretat
 
Mitjans associats
project videoEnllaços
Projectes d'innovació 2007 - 2010
Oficina Oberta d'Innnovació
Entorn de visualització de la xarxa social de coneixement generada pel professorat, investigadors i professionals de la UOC. La xarxa és generada dinàmicament per un motor de cerca que rastreja diversos contenidors de continguts i articles del món.
 
Open Apps
Josep Prieto
Plataforma de distribució de d'Open Knowledge creada per la UOC, que aglutina experiències innovadores i d'èxit de la mateixa universitat dins l'àmbit educatiu i de gestió i les comparteix en obert amb altres institucions, desenvolupadors i usuaris.
 
Projectes d'innovació 2007 - 2010
Oficina Oberta d'Innovació
Eina de fòrums en línia que possibilita la creació d'espais de comunicació i col·laboració asíncrona entre estudiants i consultors. El projecte parteix d'un...