UOC 3D

Categoria:Projectes d'innovació 2007 - 2010
Codi de projecte:IN-MTR1002
Responsable:Oficina Oberta d'Innovació
Equip:David Maniega (coord.), Begoña Gros, Pablo Lara, Toni Martínez, Xavier Mas, Jose López
Tipologia:
Finalitzat:No

Descripció

La construcció d'un Campus Virtual tridimensional permetrà que els estudiants puguin experimentar una noves formes de relacionar-se dins de la seva activitat formativa.


A través dels escenaris 3D plantejats en el projecte, els estudiants podrien moure's físicament pels espais, consultar, descarregar i proporcionar informació, visualitzar objectes multimèdia i interactuar amb els diferents companys i altres agents connectats en un moment determinat.

Objetius

 • Utilitzar els avencos tecnològics 3D per a crear un Campus Virtual on poder aplicar i representar la realitat virtual a la vida quotidiana en l'àmbit de l'ensenyament universitari.

   

 • Acostar a l'àmbit universitari una eina pionera orientada a la millora de l'activitat docent en els seus diferents àmbits.

   

 • Analitzar l'optimització dels canals i processos d'interacció en un entorn d'immersió pseudorealista.

Resultats de la cerca

 • Creació d'un motor de representació gràfica 3D per al desplegament d'escenaris tridimensionals.

   

 • Aplicació informàtica amb un modelat 3D on es representa la recreació d'una zona del Portal d'accés al Campus Virtual, així com també un espai de simulació dels processos d'interacció que es produeixen en una aula.

   

 • Entorn 3D enriquit amb opcions i serveis multimèdia que permeten la consulta d'informació textual en diferents formats, la visualització de vídeos i l'execució d'àudios, i la interacció en temps real amb altres usuaris.

   

 • Espai d'aula 3D personalitzable per part del professorat que permet la connexió de l'aula amb futurs desenvolupaments 3D creats per tal de proporcionar ambients d'aprenentatge immersiu concrets (simuladors, jocs, etc).

Tags

0 comentaris
Comentari
Nom
Correu electrònic
captcha Codi de seguretat
 
Mitjans associats
project videoEnllaços
m UOC
Francesc Santanach
L'objectiu del projecte m-UOC és afavorir que les activitats directament relacionades amb l'aprenentatge puguin ser mòbils, a través de multidispositius i amb continguts multimèdia.
 
Projectes d'innovació 2007 - 2010
Oficina Oberta d'Innovació
Creació d'un canal Media Center que permeti difondre les activitats acadèmiques i culturals de la universitat entre els membres de la comunitat UOC, així com informar de l'activitat de la institució a futurs estudiants.
 
Learning Analytics
Teresa Sancho
Conjunt de projectes que apliquen la metodologia learning analytics a dades relacionades amb el procés d'aprenentage de la UOC amb l'objectiu comú de millora del suport al procés i la reducció de l'abandonament.