App Aula Mòbil

Categoria:PID (Projecte d'Innovació Docent)
Codi de projecte:.
Responsable:Enric Mor
Equip:Enric Mor,Carles Garrigues,Francesc Santanach,Muriel Garreta,Alicia Valls
Programa/ Grup/ Institució:Estudis d'informàtica, multimèdia i telecomunicació
Tipologia:Projecte APLICA
Eix temàtic:Desenvolupament d'eines i recursos tecnològics
Convocatòria:2013
Inici:11/02/2013
Finalització:14/03/2014
Finalitzat:No

Descripció

El projecte Aula Mòbil té com a objectiu dissenyar i desenvolupar una aplicació o conjunt d'aplicacions que permetin l'accés i utilització dels principals elements de l'aula docent des de diferents dispositius mòbils.

Aquest projecte vol donar resposta a la necessitat dels usuaris UOC, estudiants i docents de poder accedir a les seves aules des del seu propi dispositiu en situacions de mobilitat i en contexts diversos, per exemple en desplaçaments, temps lliure, viatges, etc.

L’accés multidispositu, principalment amb smartphones i tauletes, al campus virtual de la UOC s’ha identificat com una prioritat estratègica en projectes com m-UOC. Així, es vol afavorir que les activitats directament relacionades amb l’aprenentatge puguin ser mòbils, a través de multidispositius i amb continguts multimèdia.

La proposta que es realitza incorporarà de manera integradora els resultats d’estudis i desenvolupaments existents. Així, s’ha identificat que els estudiants, en diferents moments del dia i en contexts diversos, volen accedir directament i tenir una interacció senzilla amb elements acadèmics.

Actualment la universitat està fent una aposta clara per l’accés multidispositu i el multiformat, però encara no hi ha una solució efectiva en relació a les activitats directament relacionades amb l’aprenentatge. Per tant, la proposta busca proporcionar una solució a la manca de suport específic per a dispositius mòbils que ara mateix pateixen estudiants i docents en l’accés a les aules del campus virtual.

Objetius

L'objectiu d'aquest projecte és oferir als usuaris UOC una aplicació on poder consultar elements de les seves aules des del seus dispositius mòbils.

Amb aquest objectiu principal, pretenem assolir-ne d’altres, com són:
  • Conèixer les necessitats d'accés i utilització de les aules docents de la UOC mitjançant dispositius mòbils .
  • Identificar els elements de l'aula que es podran accedir i utilitzar des del dispositiu mòbil.
  • Definir el conjunt d'accions que es portaran a terme en una aula mòbil mitjançant una aplicació.
  • Dissenyar l’experiència d'usuari (interfícies, navegació i interacció) de la aplicació mòbil per accedir a l'aula.
  • Desenvolupar l’aplicació per sistemes iOS i Android.

Resultats de la cerca

El resultat d’aquest projecte és una aplicació per a plataformes mòbils per a poder interaccionar amb els elements principals de les aules del campus virtual de la UOC.

D’aquesta manera, es podrà interaccionar amb les aules sense necessitat d’entrar al campus virtual, afavorint l’activitat acadèmica en qualsevol lloc i moment. De manera col•lateral, també es proporcionarà als estudiants una solució a un dels problemes que esmenten sovint, l’aïllament. L’aplicació mòbil permetrà un accés fàcil i directe a l’aula afavorint la interacció i comunicació en ella.

Tags

0 comentaris
Comentari
Nom
Correu electrònic
captcha Codi de seguretat
 
PID (Projecte d'Innovació Docent)
Javier Melenchón
Projecte APLICA
Amb el desenvolupament d'aquest projecte es pretén conceptualitzar, dissenyar, implementar i avaluar l'ús de l'hipervídeo en els processos d'ensenyament-aprenentatge de conceptes complexos a assignatures desenvolupades ...
PIxG (Projecte d'Innovació Gestió)
Glòria Pujol, Esther Simon
Projecte APLICA
Creació d'una plataforma per la gestió del coneixement del grup TGP que permeti dur a terme el seguiment diari de l'activitat docent.
 
PIxG (Projecte d'Innovació Gestió)
Jordi Amorós
Projecte APLICA
Donar la possibilitat de seleccionar els usuaris per a enviaments massius d'una forma còmode mitjancant desplegables, evitant així errors en la manipulació d'aquesta mena de dades.