Aplicació per a dispositius mòbils pel microblog del Campus

Categoria:PID (Projecte d'Innovació Docent)
Codi de projecte:.
Responsable:Carlos Casado
Equip:César Pablo Córcoles Briongos - Tecnologia Educativa Enric Mor Pera,Ismael Peña López
Programa/ Grup/ Institució:Estudis d'informàtica, multimèdia i telecomunicació
Tipologia:Projecte APLICA
Eix temàtic:Desenvolupament d'eines i recursos tecnològics
Convocatòria:2013
Inici:11/02/2013
Finalització:14/03/2014
Finalitzat:No

Descripció

Actualment, tant a les aules com al Campus, els estudiants tenen la possibilitat de fer servir una eina de microblog que els hi permet, mitjançant missatges curts, compartir experiències, enllaços, opinions o, fins i tot, estats d’ànim. El microblog de les aules té, a més, la característica de que es pot fer servir des de fora del Campus, de manera que obre una finestra cap a les aules des del món exterior. Hi ha, però, una pega: les aplicacions que haurien de permetre accedir al microblog de les aules (basat en un programari lliure anomenat StatusNet) o no són gens intuitives o simplement no funcionen amb la instal•lació del Campus.

La nostra proposta vol solucionar aquest inconvenient, posant a disposició dels estudiants una aplicació mòbil i multiplataforma que els hi faciliti la interrelació amb les eines de microblog del campus.

A més, donat que considerem el microblog un bon sistema de comunicació, aquesta aplicació podria donar també servei als grups operatius de la casa, facilitant la comunicació dels membres en mobilitat, utilitzant una eina pròpia.

Finalment, donada la manca de bones aplicacions mòbils gratuïtes per a StatusNet, aquesta eina podria ser una bona aportació de la comunitat UOC a la comunitat global StatusNet.

Objetius

  • Dissenyar i desenvolupar una aplicació mòbil de microblogging per al Campus Virtual de la UOC
  • Facilitar als estudiants l’ús de les eines de microblog de les aules en mobilitat.
  • Fomentar l’ús de l’eina de microblog del Campus.
  • Promoure i millorar la comunicació en mobilitat dels treballadors de la UOC.
  • Posar a disposició de la comunitat una bona eina de microblogging sobre StatusNet per a dispositius mòbils.

Resultats de la cerca

El resultat d’aquest projecte és una aplicació fàcil d’utilitzar per part dels estudiants per a connectar-se al servidor de StatusNet del Campus i, per extensió, a qualsevol persona a qualsevol servidor de StatusNet.

A efectes pràctics, el principal resultat és la possibilitat d’interactuar amb el Campus i l’aula des de fora d’ell, preservant les condicions d’autenticació i seguretat que prevalen a tota l’activitat acadèmica a la UOC.

La prova pilot es desenvoluparà durant el semestre 2013/1. Un grup d’usuaris del Campus testejarà l’aplicació i desprès es recolliran les opinions i les dades d’ús.

Tags

0 comentaris
Comentari
Nom
Correu electrònic
captcha Codi de seguretat
 
PIxG (Projecte d'Innovació Gestió)
Eduard Vinyamata
Projecte APLICA
El projecte consisteix en la creació del Centre Virtual de Cibervoluntaris del Campus per la Pau i la Solidaritat de la UOC. Es busca que, en primer lloc la...
PIxG (Projecte d'Innovació Gestió)
Sònia Marín
Projecte APLICA
Es permetrà que les diferents acreditacions, que no requereixen signatura manuscrita, puguin ser impreses des de qualsevol xarxa territorial de la UOC, nacional o internacional, eliminant l'exclusivitat d'emissió per ...