Tasques online en tàndem a les assignatures de llengues estrangeres a la UOC

Categoria:PID (Projecte d'Innovació Docent)
Codi de projecte:IN-PID0709
Responsable:Christine Appel
Equip:Joe Hopkins, Pauline Ernest, Federico Borges
Programa/ Grup/ Institució:Programa de Llengues i cultures
Tipologia:Projecte APLICA
Eix temàtic:Ús educatiu de les TIC
Convocatòria:2007
Inici:10/09/2007
Finalització:10/09/2008
Finalitzat:

Descripció

Aquest projecte està orientat a proporcionar als estudiants de llengues estrangeres a la UOC la oportunitat de comunicar-se i practicar la llengua que estan aprenent amb parlants nadius d'aquesta llengua.

Aquests tipus d'activitats s'anomena a la literatura d'adquisició de llengues aprenentatge en tàndem. Consisteix en incrementar el contacte amb la llengua que s'està aprenent (L2) i la oportunitat de fer-la servir en un context real i comunicatiu. Es fomenta el treball col·laboratiu en xarxa amb parlants nadius de la L2 d'un estudiant i que alhora son aprenents de la primera llengua (L1) d'aquest estudiant. D'aquesta manera els dos estudiants poden ajudar-se mútuament a aprendre la primera llengua de l'altre

Objetius

1)  Dissenyar un portal de tàndem per a acollir a estudiants de la UOC i de la universitat parella tàndem. Aquest portal tindrà una eina per a facilitar la creació de grups i parelles.  Aquesta eina, per extensió, podria interessar al les altres assignatures de llengua estrangera. Les tasques es penjaran a aquest portal.

2) Dissenyar tasques de treball col·laboratiu que haurien de poder-se aplicar no només a la parella de llengues anglès-castellà sinó també a qualsevol altre combinació de dues llengues.

3) Portar a terme una prova de usabilitat i una prova experimental controlant les diferents variables de tasques online col·laboratives, amb estudiants voluntaris.

4) Avaluar els resultats de la prova.

5) Adaptar les tasques i la interfície segons els resultats de les proves i fer una prova pilot a estudiants d'anglès a la UOC i de castellà a la Open University (OU). L'equip d'anglès ja ha fet un contacte inicial amb la OU per establir un pla de col·laboració.

Resultats de la cerca

 1) Una eina d'audioconferències adaptada tecnològicament i a nivell funcional, amb l'objectiu d'implementar-la com a possible element en els cursos d'idiomes de la UOC per a treballar col·laborativament les competències orals de manera virtual, amb o sense la presència del consultor.

2) Un informe amb recomanacions per a la implementació de l'eina en els cursos d'idiomes que s'ofereixen a la UOC, junt amb suggeriments pel que fa la formació de docents.

3) La definició d'una metodologia docent per a l'elaboració i l'ús de diferents tipus d'activitats de treball col·laboratiu, moderades o no pel consultor, amb l'objectiu de millorar les competències orals dels estudiants d'idiomes.

Tags

0 comentaris
Comentari
Nom
Correu electrònic
captcha Codi de seguretat
 
Mitjans associats
vídeo presentació projectePID (Projecte d'Innovació Docent)
Montse Guitert
Projecte APLICA
Tenint en compte la importància de la competència de treball en equip segons l'Espai Europeu d'Educació Superior, es fa necessària una guia pel consultor que els ofereixi una concreció de ...
PID (Projecte d'Innovació Docent)
Elisenda Ardèvol
Projecte APLICA
Aquest projecte té per finalitat que l'estudiant participi col·laborativament amb els seus companys i professors en el desenvolupament d'un projecte comú que consisteix en l'elaboració de continguts educatius que tinguin...
PID (Projecte d'Innovació Docent)
Francisco Lupiáñez
Projecte APLICA
Aquest projecte pretén anar un pas més enllà i desenvolupar noves aplicacions, que es puguin integrar en els blogs, relacionades amb la gestió de la ...