Tasques online en tàndem a les assignatures de llengues estrangeres a la UOC

Categoria:PID (Projecte d'Innovació Docent)
Codi de projecte:IN-PID0709
Responsable:Christine Appel
Equip:Joe Hopkins, Pauline Ernest, Federico Borges
Programa/ Grup/ Institució:Programa de Llengues i cultures
Tipologia:Projecte APLICA
Eix temàtic:Ús educatiu de les TIC
Convocatòria:2007
Inici:10/09/2007
Finalització:10/09/2008
Finalitzat:

Descripció

Aquest projecte està orientat a proporcionar als estudiants de llengues estrangeres a la UOC la oportunitat de comunicar-se i practicar la llengua que estan aprenent amb parlants nadius d'aquesta llengua.

Aquests tipus d'activitats s'anomena a la literatura d'adquisició de llengues aprenentatge en tàndem. Consisteix en incrementar el contacte amb la llengua que s'està aprenent (L2) i la oportunitat de fer-la servir en un context real i comunicatiu. Es fomenta el treball col·laboratiu en xarxa amb parlants nadius de la L2 d'un estudiant i que alhora son aprenents de la primera llengua (L1) d'aquest estudiant. D'aquesta manera els dos estudiants poden ajudar-se mútuament a aprendre la primera llengua de l'altre

Objetius

1)  Dissenyar un portal de tàndem per a acollir a estudiants de la UOC i de la universitat parella tàndem. Aquest portal tindrà una eina per a facilitar la creació de grups i parelles.  Aquesta eina, per extensió, podria interessar al les altres assignatures de llengua estrangera. Les tasques es penjaran a aquest portal.

2) Dissenyar tasques de treball col·laboratiu que haurien de poder-se aplicar no només a la parella de llengues anglès-castellà sinó també a qualsevol altre combinació de dues llengues.

3) Portar a terme una prova de usabilitat i una prova experimental controlant les diferents variables de tasques online col·laboratives, amb estudiants voluntaris.

4) Avaluar els resultats de la prova.

5) Adaptar les tasques i la interfície segons els resultats de les proves i fer una prova pilot a estudiants d'anglès a la UOC i de castellà a la Open University (OU). L'equip d'anglès ja ha fet un contacte inicial amb la OU per establir un pla de col·laboració.

Resultats de la cerca

 1) Una eina d'audioconferències adaptada tecnològicament i a nivell funcional, amb l'objectiu d'implementar-la com a possible element en els cursos d'idiomes de la UOC per a treballar col·laborativament les competències orals de manera virtual, amb o sense la presència del consultor.

2) Un informe amb recomanacions per a la implementació de l'eina en els cursos d'idiomes que s'ofereixen a la UOC, junt amb suggeriments pel que fa la formació de docents.

3) La definició d'una metodologia docent per a l'elaboració i l'ús de diferents tipus d'activitats de treball col·laboratiu, moderades o no pel consultor, amb l'objectiu de millorar les competències orals dels estudiants d'idiomes.

Tags

0 comentaris
Comentari
Nom
Correu electrònic
captcha Codi de seguretat
 
Mitjans associats
vídeo presentació projectePID (Projecte d'Innovació Docent)
Víctor Sánchez
Projecte APLICA
L'EEES suscita moltes reflexions sobre la docència, l'aprenentatge i l'avaluació del coneixement de l'estudiant. Segons les seves línies essencials, l'estudiant ha de convertir-se en el protagonista principal de tot el ...
PID (Projecte d'Innovació Docent)
Santi Caballé
Projecte APLICA
Desenvolupament complet d'una eina que doni ple suport al treball col·laboratiu, i en especial al procés de discussió, que complementi i/o substitueixi els ...