Repositori de recursos audiovisuals

Categoria:PID (Projecte d'Innovació Docent)
Codi de projecte:IN-PID0819
Responsable:Carlos Casado
Equip:Roser Beneito, César Pablo Córcoles, Ferran Giménez, Antoni Marín, Javier Melenchón, Laura Porta
Programa/ Grup/ Institució:Estudis d'Informàtica, Multimèdia i Telecomunicació
Tipologia:Projecte APLICA
Eix temàtic:Desenvolupament d'eines i recursos tecnològics
Convocatòria:2008
Inici:01/02/2008
Finalització:01/02/2009
Finalitzat:

Descripció

Aquest projecte d'innovació docent pretén planificar i crear un repositori de recursos audiovisuals per a les aules del Graduat en Multimèdia.

Els continguts a partir dels quals es creen aquests clips presenten característiques de transversalitat que fan que els materials que es produeixen a una aula siguin utilitzables en una altra.

Com a exemple es comenta el cas del tema dels tipus de plans en la creació d'un vídeo. Mentre a una assignatura s'introdueix la tipologia dels plans, a altres aquests s'apliquen a continguts diversos com sequències de cinema, clips publicitaris, clips d'animació 2D o 3D o clips de presentacions fotogràfiques. En totes aquestes temàtiques els estudiants fan pràctiques i elaboren treballs (sobre la planificació en aquest exemple) que esdevenen recursos que poden servir de mostra o comparació en les altres assignatures.

Objetius

Els objectius del projecte són:
  • Disposar d'un espai controlat on els estudiants puguin compartir els clips de vídeo fets com a pràctiques de les assignatures.

  • Facilitar la feina de correcció del consultor oferint-li un accés mitjancant web als clips de pràctiques dels estudiants sense necessitat d'haver-los de descarregar al seu ordinador.

  • Disposar d'un espai on els estudiants i el consultor tinguin accés als vídeos realitzats per altres estudiants en semestres anteriors.

  • Disposar d'un espai on el consultor pugui seleccionar i recomanar clips d'exemple per a il·lustrar conceptes i temes dels continguts temàtics de l'assignatura.

Resultats de la cerca

Els resultats del projecte es concreten en :

  • la creació d'un repositori de recursos audiovisuals

  • un manual d'ús del repositori

  • una guia didàctica  i de bones pràctiques

  • un informe final

Com a impacte, esperem que els resultats es vegin reflectits en la millora de la metodologia docent de les assignatures implicades i en el rendiment i satisfacció dels estudiants.

D'altra banda, si bé aquesta proposta es limita a les produccions dels estudiants, es veu com un primer pas per a la creació d'un repositori d'objectes d'aprenentatge sobre continguts audiovisuals.

Tags

0 comentaris
Comentari
Nom
Correu electrònic
captcha Codi de seguretat
 
PID (Projecte d'Innovació Docent)
Julià Minguillón
Projecte APLICA
L'assignatura d'Estadística (o assignatures, donat que s'imparteix en diferents estudis de la UOC) és un element clau per entendre els conceptes d'experiment, recollida de mostres, anàlisi...
PIxG (Projecte d'Innovació Gestió)
Mireia Pascual
Projecte APLICA
Actualment des del servei d'audiovisuals de la UOC estem ...